Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK

Pasiruošimas žiemai: kokios remonto paslaugos užtikrins šiltus ir jaukius namus? 

2024-10-23

Artėjant žiemai, svarbu iš anksto pasirūpinti namų šiluma ir komfortu. Tinkamai pasiruošus, galėsite mėgautis jaukiais namais, net kai už lango spaudžia šalčiai. Prieš prasidedant žiemai rekomenduojama atlikti keletą svarbių darbų. Kviečiame pasinaudoti profesionalių remonto meistrų paslaugomis, kurios pasirūpins visais būsto vidaus remonto klausimais tiek daugiabučiuose, tiek privačiuose namuose. 

Prastas langų ir durų sandarumas gali būti viena pagrindinių šilumos praradimo priežasčių. Patikrinkite langus ir duris, įvertinti jų būklę ir, jei reikia, atlikite sandarinimo darbus. Dažniausia pakanka langų ar durų reguliavimo, sandarinimo juostų pakeitimo, specialių sandarinimo medžiagų naudojimo, kad būtų užkirstas kelias šalto oro patekimui ir šilumos praradimui. Tai paprastas, tačiau labai efektyvus būdas išlaikyti namų šilumą. 

Žiemą, kai dažniau naudojamasi vandeniu, svarbu užtikrinti santechnikos įrangos būklę. Atlikite vamzdynų ir santechnikos prietaisų patikrą, pašalinkite užsikimšimus ir taip sumažinsite tikimybę galimiems gedimams. 

Privačių namų savininkams itin svarbu pasirūpinti, kad lauko vamzdynai būtų apsaugoti nuo užšalimo. Reikėtų patikrinti vamzdžių izoliacijos būklę ir prireikus imtis papildomų apsaugos priemonių. 

Žiemą elektros apkrova didėja – dažniau naudojami šildytuvai, šviesos, elektrinės viryklės ir kiti prietaisai. Dėl to svarbu patikrinti elektros instaliacijos būklę: įvertinti lizdų, jungiklių ir saugiklių darbą bei prireikus atlikti reikiamus remonto darbus. 

Privačiuose namuose elektros instaliacija gali būti sudėtingesnė dėl papildomų įrenginių, tokių kaip šilumos siurbliai ar elektriniai garažo vartai. Svarbu patikrinti visus šiuos elementus, kad būtų užtikrintas saugumas ir sklandus elektros tiekimas šaltuoju metų laiku. 

Jei jūsų namuose sienos ir grindys yra šaltos, tai gali reikšti, kad patalpose prarandama daug šilumos. Įvertinkite sienų ir grindų būklę, o prireikus sumontuokite papildomas šiltinimo medžiagas, tokias kaip izoliacinės plokštės ar šilumą sulaikančios dangos. 

Privačiuose namuose rekomenduojama patikrinti grindų šiltinimą rūsyje ir sienų izoliaciją, ypač jei dalis namo tiesiogiai kontaktuoja su gruntu ar garažu. Tai padės sumažinti šilumos praradimą ir pagerinti bendrą būsto izoliaciją. 

Stogas ir palėpė – vieni pagrindinių šilumos praradimo šaltinių privačiuose namuose. Kadangi šiltas oras kyla į viršų, prasta stogo ar palėpės izoliacija gali sukelti didelius šilumos nuostolius. Patikrinkite stogo ir palėpės izoliaciją, o prireikus atnaujinkite izoliacines medžiagas, kad žiemą namai išliktų šilti. 

Šildymo sistemos (katilai, šilumos siurbliai, radiatoriai) patikra yra vienas svarbiausių darbų privačiuose namuose prieš žiemą. Patikrinkite, ar šildymo sistema veikia efektyviai, pašalinkite galimus gedimus ir atlikite būtinus reguliavimo darbus, kad būtų užtikrintas optimalus šildymas šaltuoju metų laiku. 

Pasiruoškite žiemai lengvai su profesionalų pagalba 

Naudodamiesi PortalPRO AI asistento pagalba, užsakyti patikros ir remonto darbus PortalPRO platformoje yra lengva ir patogu. Jums nereikia jokių specialių žinių – tiesiog spustelėkite vieną mygtuką ir pateikite užsakymą raštu, balsu ar net nuotraukomis. PortalPRO AI asistentas patikslins užduotį, jei trūks informacijos, ir akimirksniu pateiks remonto darbų pasiūlymą su rinkos kainomis. Beliks tik patvirtinti užsakymą ir laukti, kol atvyks meistras. 

Pasiruoškite žiemai be rūpesčių – su profesionalių meistrų pagalba jūsų namai išliks šilti ir jaukūs.