Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK

Išvenkite netikėtų gedimų ir brangių remontų – pasirūpinkite santechnika 

2024-09-18

Santechnikos sistema yra svarbi kiekvienų namų dalis, tačiau dažnai ji sulaukia dėmesio tik tuomet, kai atsiranda problemų. Deja, netikėti santechnikos gedimai gali sukelti rimtų nepatogumų ir brangiai kainuoti. Norint išvengti tokių situacijų, būtina reguliariai prižiūrėti savo santechniką. Štai kaip tai padaryti, kad išvengtumėte gedimų ir sumažintumėte remonto išlaidas. 

Reguliari apžiūra ir prevencinė priežiūra 

Lengviausias būdas išvengti santechnikos problemų – reguliariai apžiūrėti visą sistemą. Kas kelis mėnesius patikrinkite vamzdžius, čiaupus, kriaukles ir tualetus. Atkreipkite dėmesį į lašančius čiaupus, tekėjimą aplink vamzdžius, rūdis ar kitus defektus, kurie gali rodyti pradinį gedimą. Pastebėjus smulkius defektus, geriau juos nedelsiant pašalinti, kad ateityje išvengtumėte didesnių problemų. 

Vandens slėgio kontrolė 

Per didelis vandens slėgis gali pažeisti vamzdžius, atlaisvinti jungtis ar netgi sukelti vamzdžių sprogimus. Rekomenduojama reguliariai tikrinti vandens slėgį ir, jei reikia, įrengti slėgio reguliatorius. Optimalus namų vandens slėgis turėtų būti nuo 3 iki 5 barų. Jei slėgis per aukštas arba per žemas, kreipkitės į specialistą. 

Vamzdžių izoliacija žiemai 

Žiemos metu vamzdžiai tampa ypač pažeidžiami dėl šalčio. Užšalęs vanduo gali sukelti vamzdžių įtrūkimus, todėl labai svarbu prieš šaltąjį sezoną tinkamai izoliuoti vamzdžius, ypač esančius išorėje ar nešildomose patalpose. Tai padės apsaugoti vamzdžius nuo užšalimo ir brangiai kainuojančių remonto darbų. 

Nuotekų sistemos priežiūra 

Užsikimšusios nuotekų sistemos ne tik sukelia nemalonius kvapus, bet ir gali tapti rimtų problemų, tokių kaip potvyniai, priežastimi. Kad tai išvengtumėte, reguliariai valykite kriaukles, dušus ir tualetus, kad nesikauptų šiukšlės ir riebalai. Taip pat kartą per metus verta atlikti profesionalią drenažo sistemos patikrą ir valymą. 

Profesionali priežiūra ir konsultacijos 

Nors daugelį santechnikos priežiūros darbų galima atlikti savarankiškai, kartais verta pasikviesti specialistą, kuris atliktų profesionalią apžiūrą. Kartą per metus atlikta apžiūra gali padėti pastebėti paslėptus defektus, kurie vėliau gali tapti rimtomis problemomis. Tokiu būdu galite išvengti neplanuotų ir brangių remontų. 

Santechnikos sistemų atnaujinimas 

Jei jūsų santechnikos sistema yra sena, verta apsvarstyti jos atnaujinimą. Naujos technologijos ne tik patikimesnės, bet ir efektyvesnės energijos bei vandens atžvilgiu. Tai gali padėti sumažinti gedimų riziką ir ilgainiui sumažinti išlaidas. 

Santechnikos prietaisų atnaujinimas ir remontas 

Jei jūsų santechnikos prietaisai, tokie kaip kriauklės, čiaupai, tualetai ar dušo galvutės, pradeda rodyti nusidėvėjimo ženklus, praleidžia vandenį ar laša, laikas juos pakeisti. Net mažas vandens pratekėjimas ilgainiui gali sukelti didelę žalą, pvz., sienų, grindų pažeidimus, pelėsį ar padidėjusias vandens sąskaitas. Modernūs prietaisai dažnai būna efektyvesni, todėl jų atnaujinimas gali padėti sumažinti ne tik gedimų riziką, bet ir vandens sąnaudas. Investuodami į kokybiškus prietaisus, užtikrinsite jų patikimą veikimą ir išvengsite brangių remontų ateityje. 

Reguliari ir atsakinga santechnikos priežiūra leidžia išvengti netikėtų gedimų ir brangių remontų. Pasirūpinus prevencinėmis priemonėmis, jūsų namų santechnika veiks sklandžiai, o netikėti rūpesčiai taps praeitimi.  

Visas santechnikos remonto ir priežiūros paslaugas galite lengvai užsisakyti naudodamiesi PortalPRO AI asistentu – aprašyti užduotį tekstu, balsu ar net nuotrauka – nereikia jokių specialių žinių. Asistentas padės tiksliai suformuluoti užsakymą ir vos per minutę pateiks rinkos kainos pasiūlymą. Visi darbai atliekami greitai ir sklandžiai, o jūs galite patogiai stebėti jų eigą savo telefone, taupydami laiką ir energiją. 

Pasirinkite PortalPRO ir patirkite, kaip lengvai bei patikimai galima tvarkyti savo namų santechniką.