Mano paskyra (klientams) Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK
Mano paskyra DUK

Kaip atkimšti kriauklę?

2022-12-03

Ko gero kiekvienas namų šeimininkas yra susidūręs su užsikimšusia kriaukle virtuvėje arba vonios kambaryje. Tai sukelia didelius kėblumus, kuomet norima plauti indus po skanios vakarienės arba prausiamasi vonios kambaryje ir ruošiamasi saldžiam miegui, o šį procesą apsunkina kriauklėje besisunkiantis ir itin lėtai subėgantis arba išvis nebesubėgantis vanduo. Kad išvengti šios situacijos, kuomet nepadeda net ir pilama speciali vamzdžių chemija, turime keletą patarimų, kuriuos galima išbandyti prieš kviečiant santechniką.

Verdančio vandens užpylimas

Vienas iš pačių paprasčiausių ir nedaug laiko reikalaujančių būdų – karšto vandens užvirimas. Patariama užvirti kuo daugiau vandens ir užvirus jį lėtai pilti į kriauklės nutekėjimo vamzdį su trumpomis keletos sekundžių pertraukomis. Svarbiausia akcentuoti, kad vanduo būtų pilamas lėtai, jog spėtų pravalyti vamzdyje susikaupusius nešvarumus. 

Druska ir valgomoji soda

Šis būdas gali būti lengvai naudojamas, nes jam prireiks kiekvienoje virtuvėje dažnai turimų produktų, tai – druskos ir valgomosios druskos. Jums reikia sumaišyti po lygiai valgomosios sodos ir tiek pat druskos ir tuomet išmaišyti. Viską išmaišius gautą masę reikia pilti tiesiai į vamzdį, kuris yra užsikimšęs ir palaukti 15-20 minučių. Palaukus nurodytą laiką lieka paskutinis žingsnis – verdančio vandens užpilimas. Druska, verdantis vanduo ir valgomoji soda dažniausiai sukelia cheminę reakciją, kurios metu lengvai pasišalina vamzdžiuose susidarę kamščiai. 

Išlankstyta vielinė pakaba

Šis būdas nėra įprastas, tačiau veiksmingas! Tereikia pasiimti paprastą vielinę pakabą, kurią turime visu ilgiu ištiesinti ir viename jos gale vielą užlenkti padarant kabliuką. Užlenktas kabliukas leis “žvejoti”, užkabinti vamzdyje susirinkusius plaukus ar purvą ir jį ištraukti. Atlikus šią procedūrą į vamzdį būtina užpilti verdančio vandens, kad likę nešvarumai būtų išvalyti. 

Šie trys itin lengvai praktikoje panaudojami būdai bus tinkami, jeigu susidursite su užsikimšusiu vamzdynu, kuris neleidžia pratekėti vandeniui. Reikia pabrėžti – jeigu nei vienas iš minėtų būdų nepadėjo, tokiu atvėju būtina kreiptis į profesionalų santechniką, kuris atvykęs pažiūrės ir įvertins situacijos kėblumą bei pasiūlymus tinkamus tvarkymo būdus.