Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK

Radiatorių nuorinimas: kaip užtikrinti efektyvų šildymą?

2024-10-15

Prasidėjus šildymo sezonui, ypač sezono pradžioje, pasitaiko atvejų, kai radiatoriai nešildo taip, kaip turėtų. Dažna problema – oro kaupimasis sistemoje, kuris neleidžia radiatoriui šilti tolygiai. Laimei, šią problemą galima išspręsti patiems, arba pasinaudoti meistrų paslaugomis, kurios padės jums išvengti rūpesčių. 

Kaip nuorinti radiatorius? 

Radiatorių nuorinimas padeda pašalinti iš šildymo sistemos susikaupusį orą, dėl kurio radiatorius gali veikti neefektyviai. Štai, kaip tai padaryti: 

  1. Patikrinkite radiatorius: Jei radiatorius šyla netolygiai, t.y. apačia šilta, o viršus šaltas, tikėtina, kad sistemoje susikaupė oro. 
  1. Turėkite reikiamą įrankį: Norėdami nuorinti radiatorius, jums reikės specialaus nuorinimo rakto, kuris lengvai telpa į nuorinimo ventilį (maža skylutė radiatoriaus viršuje). 
  1. Saugokite grindis: Prieš pradedant, po radiatoriumi padėkite indelį ar rankšluostį, kad surinktumėte vandens lašus. 
  1. Atidarykite nuorinimo ventilį: Naudodami raktą, lėtai atidarykite nuorinimo ventilį. Galite išgirsti šnypštimą – tai oras, išeinantis iš sistemos. Kai pradės bėgti vanduo, ventilį užsukite. 
  1. Patikrinkite spaudimą: Jei turite uždarą šildymo sistemą, nepamirškite po nuorinimo patikrinti spaudimą katile ir, jei reikia, jį pakoreguoti. 

Nuorinus radiatorius, šildymo sistema turėtų veikti daug efektyviau, o šiluma tolygiai pasiskirstyti visame radiatoriuje. Jei nepavyksta nuorinti ar nesate tikri, kad darote tai teisingai, rekomenduojama pasikonsultuoti su profesionalais. 

Neturite laiko ar norite patikimo sprendimo? 

Nors radiatorius nuorinti nėra sudėtinga, vis dėlto rekomenduojama šį darbą patikėti specialistams, kad jis būtų atliktas greitai ir tinkamai. PortalPRO platforma leidžia lengvai užsisakyti patikimus paslaugų teikėjus, o su PortalPRO AI asistento pagalba savo užduotį pateiksite itin lengvai. Vos per akimirką gaukite rinkos kainos pasiūlymą, patogiai sekite darbų eigą ir mėgaukitės ramybe, žinodami, kad jūsų turtas yra patikimose rankose. 

Jums nereikės nerimauti dėl šildymo sistemos techninių niuansų – tiesiog užsakykite paslaugą per PortalPRO ir gaukite kvalifikuotą pagalbą iš specialistų, kurie pasirūpins, kad jūsų namuose būtų šilta ir jauku visą šildymo sezoną. Taupykite savo laiką, o rūpesčius – patikėkite ekspertams.