Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK

Tamsėjantys rudens vakarai – laikas pasirūpinti elektros saugumu 

2024-09-10

Rudenėja, dienos trumpėja ir vis daugiau laiko praleidžiame su įjungtais šviesos šaltiniais bei elektriniais prietaisais. Būtent dabar, kai greičiau temsta, elektros instaliacijos saugumas tampa itin aktualus. Elektros instaliacijos priežiūra yra būtina norint užtikrinti ne tik jūsų namų saugumą, bet ir efektyvų energijos naudojimą. Seni ar pažeisti laidai gali sukelti gaisro pavojų, todėl svarbu reguliariai tikrinti instaliaciją ir, prireikus, ją atnaujinti pagal šiuolaikinius standartus. 

Dažniausios priežastys patikrinti elektros instaliaciją: 

  • Seni laidai ir instaliacija: Jei jūsų namų elektros instaliacija yra senesnė nei 30 metų, ji gali kelti pavojų dėl nusidėvėjusios izoliacijos. 
  • Elektros gedimai: Dažnas saugiklių perdegimas, iššokantys automatiniai išjungikliai ar net silpni elektros šokai gali būti aiškūs ženklai, kad jūsų instaliacija turi problemų. 
  • Prietaisų perkrova: Jei įjungus kelis prietaisus elektros įtampa krenta, gali būti, kad instaliacija nebeatitinka šiuolaikinių poreikių. 
  • Vizualiniai požymiai: Nestabiliai pritvirtintos rozetės, jungikliai ar jų kibirkščiavimas yra rimti perspėjimai, kad instaliacija yra pavojinga. 
  • Nauji įrenginiai: Nauji galingi prietaisai gali reikalauti papildomos elektros energijos ir didesnės instaliacijos apkrovos. 
  • Vandens pažeidimai: Po užliejimo ar vandens nuotėkio būtina patikrinti, ar elektros instaliacija nebuvo pažeista. 

Kada jau reikia kviesti elektriką? 

  • Dažni saugiklių perdegimai: Tai rodo, kad instaliacija perkrauta arba yra trumpas sujungimas. 
  • Elektros šokai: Net nedideli elektros šokai signalizuoja apie rimtas problemas. 
  • Kibirkščiavimas ir dūmai: Pastebėję bet kokį kibirkščiavimą ar dūmus, išjunkite elektros tiekimą ir nedelsdami kreipkitės į meistrą. 
  • Sudegusios kištukinės vietos: Tai ženklas, kad kyla pavojus gaisrui dėl trumpųjų jungimų ar perkaitimo. 

Rudenį, kai elektros apkrova auga, ypač svarbu užtikrinti, kad jūsų nekilnojamojo turto elektros instaliacija būtų saugi ir efektyvi.  

Visas elektros remonto ar priežiūros paslaugas galite užsisakyti PortalPRO platformoje. Su PortalPRO AI asistento pagalba greitai ir paprastai aprašykite savo užduotį tekstu, balsu ar nuotraukomis – tam nereikia jokių specialisto žinių. Užsisakykite reikalingas paslaugas ir patogiai sekite darbų eigą tiesiog savo telefone. Mėgaukitės ramybe, žinodami, kad jūsų turtas yra patikimose rankose.