Profesionalams
Paslaugos
Apie mus Naujienos ir patarimai DUK

Civilinės atsakomybės draudimas rangos darbams: kodėl verta apsidrausti?

2024-07-08

Meistrų darbas nekilnojamojo turto remonto ir priežiūros srityje reikalauja profesinių žinių, patirties ir atsakomybės. Tačiau net ir patys kvalifikuočiausi specialistai nėra apsaugoti nuo netikėtų situacijų, kurios gali įvykti darbo metu ar praėjus laikui. Vienas iš svarbiausių žingsnių, kuriuos gali padaryti meistras, siekdamas apsaugoti savo veiklą ir klientų turtą – civilinės atsakomybės draudimas rangos darbams.

Draudimas – apsauga nuo nenumatytų situacijų

Nepriklausomai nuo meistro profesinių žinių ar patirties, visiems gali pasitaikyti situacijų ar nenumatytų įvykių, kurie gali sukelti žalą klientų turtui ar sveikatai. Civilinės atsakomybės draudimas užtikrina, kad tokių situacijų atveju nuostoliai bus padengti draudimo kompanijos.

Vienas pavyzdžių, kai santechnikas atliko šalto vandens vamzdyno remontą daugiabučio devintajame aukšte. Buvo įrengiamas naujas buto vamzdynas su daugiasluoksniu presuojamu vamzdžiu, tačiau vamzdžio jungtis buvo užpresuota netinkamai, praleidžiant vieną jos dalį. Neužpresuotas vamzdis keturias dienas nepraleido vandens, kol galiausiai jungtis išsimovė ir užliejo aštuonis apačioje esančius butus. Vanduo prasiskverbė per kelis aukštus, padarydamas didelę žalą butams nuo trečio iki aštunto aukšto. Laimei, meistras turėjo draudimą rangos darbams, kuris padengė žalos atlyginimo išlaidas siekiančias virš 50 tūkst., ir taip padėjo išvengti neplanuotų finansinių nuostolių.

Kitas pavyzdys, kai dviejų aukštų mediniame name vykdant balkono remonto darbus, meistrai pietų metu paliko be priežiūros įrangą, skirtą bituminei dangai šildyti. Įvyko gaisras, kuris smarkiai apgadino pastato fasadą ir balkoną, o gesinant gaisrą buvo aplieti butai. Nuostoliai siekė virš 20 tūkst. eurų, kuriuos turėjo padengti patys meistrai.

Ir tai tik keli pavyzdžiai, įvykę praeitais metais, kurie patvirtina draudimo naudą – apsaugą nuo netikėtų ir brangių situacijų.

Partnerio „Gjensidige” draudimo pasiūlymas

Gjensidige yra viena iš palankiausių draudimo kompanijų, siūlanti civilinės atsakomybės draudimą rangos darbams. Draudimo kaina priklauso nuo apyvartos, preliminariai gali siekti 220-290 Eur per metus. Kviečiame pasinaudoti partnerio „Gjensidige” pasiūlymu, daugiau: Draudimo pasiūlymas.pdf

Draudimo pasiūlymas išsiskiria tuo, kad visiškai nesvarbu, kada apsidraudęs meistras atliko veiksmus, dėl kurių draudimo sutarties terminu pasireiškė žala, draudimo bendrovė „Gjensidige” atlygina nuostolius tretiesiems asmenims, atstovauja partnerį derybose ieškant kompromisų, bei atlygina įvykio tyrimo ir teisinės pagalbos išlaidas.